Opciók nyomtatása

Aszalt paradicsomos zöldborsós saláta

Leírás

Hozzávalók (2 főre): 

  • zöldborsó: 160 g
  • aszalt paradicsom: 40 g 
  • bébi spenót: 65 g
  • saláta mix (bébi spenót, céklalevél, rukkola): 120 g
  • kígyóuborka: 100 g
  • újhagyma: 15 g
  • dió vagy törökmogyoró: 10 g durvára vágva

Elkészítés:

  • Az aszalt paradicsomot beáztatjuk vízbe és 20-30 percre állni hagyjuk, hogy megszívja magát, majd felcsíkozzuk vagy kockázzuk. Ha olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, ne áztassuk vízbe, csak daraboljuk fel.
  • A zöldborsót pár perc alatt megfőzzük. 
  • Az újhagymát vékony karikákra, a kígyóuborkát pedig cikkekre vágjuk.
  • Összekeverjük az összes hozzávalót és a bazsalikomos szósszal (alább) és a durvára vágott olajos maggal tálaljuk. (Ha nagyon extra salátát szeretnénk, akkor használjunk egy kis marék pirított fenyőmagot.)

Forrás: Magyarvári Szilvia - dietetikus, Béke a tányéron

Kulcsszavak: vegán, növényi, saláta, zöldborsó