Hozzávalók:
Elkészítés:
Hevíts fel egy nagy lábast, és szárazon pirítsd benne a köménymagot és a chili pelyhet 1 percig, vagy amíg pattogni és illatozni nem kezdenek.
Add hozzá az olívaolajat és az apróra vágott vöröshagymát, majd főzd 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.
Keverd hozzá a vöröslencsét, az alaplevet (vagy vizet) és a konzerv paradicsomot, majd forrald fel. Lassú tűzön főzd 15 percig, amíg a lencse megpuhul.
Botmixerrel vagy konyhai robotgépben pürésítsd a levest durva állagúra, majd öntsd vissza a lábasba. Add hozzá a lecsöpögtetett, átöblített csicseriborsót.
Óvatosan melegítsd újra, ízesítsd sóval, borssal, és keverd bele a durvára aprított koriandert, néhány levél kivételével. Tálaláskor kanalazd rá a joghurtot, és szórd meg a félretett korianderlevelekkel.
Jó étvágyat!