Remek komfortétel! Ez a meleg, ízletes fogás ugyanolyan finom karfiolpürével is az édesburgonya helyett, így bátran variálhatod, ha ahhoz van kedved.
Tedd az édesburgonyát egy nagy lábasba, öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd forrald fel. Főzd 15-20 percig, vagy amíg villával könnyen átszúrható. Szűrd le, tedd vissza a lábasba, majd add hozzá a hagymaport és a borsot. Törd pürévé, és tedd félre.
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
Melegíts ¼ csésze vizet egy nagy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a lilahagymát és a sárgarépát, és párold, amíg megpuhulnak, kb. 7 percig. Add hozzá a fokhagymát, és vedd alacsonyra a lángot. Keverd bele a kukoricát, borsót és főtt vajbabot. Főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a folyadék felszívódik, 3-5 percig. Add hozzá az 1½ csésze lencsét, majd öntsd az egészet egy sekély sütőtálba, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, közepes lángon, melegítsd fel a zöldségleves alaplevet. Add hozzá a gombát, táplálkozási élesztőt, paradicsompürét, miso pasztát és kakukkfüvet. Kevergetve főzd 5 percig, vagy amíg a gomba megpuhul. Tedd a gombakeveréket egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, add hozzá a maradék ½ csésze lencsét, és turmixold simára. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá további ½ csésze alaplevet. Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd.
Öntsd a szószt a zöldségekre, és keverd össze. Simítsd rá az édesburgonya pürét, hogy befedje a felszínt. Süsd kb. 30 percig, vagy amíg a töltelék bugyborékol. Forrón tálald.
Forrás: The How Not to Die Cookbook
A recept forrása: részlet THE HOW NOT TO DIE COOKBOOK: 100+ Recipes to Help Prevent and Reverse Disease című könyvből, szerzők: Michael Greger és Gene Stone.
Copyright © 2017 Michael Greger.
A Flatiron Books engedélyével újranyomva. Minden jog fenntartva.
Fényképezte: Antonis Achilleos.