Opciók nyomtatása

Csicseriborsó tikka masala

Leírás

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 3/4 csésze (120g) csicseriborsó
  • 1 csésze (250ml) sűrített paradicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb édesburgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csésze (130 ml) sűrített kókusztej
  • 1-2 szál petrezselyem
  • 1,5 tk. garam masala (koriander, római kömény, szárított gyömbér, kardamom, szegfűszeg, fahéj, babérlevél)
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. cayenne bors
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a csicseriborsót körülbelül 10-12 órára bő vízben.
  2. Főzzük puhára sós vízben kb. 1-1,5 óra alatt.
  3. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
  4. Daraboljuk fel a paradicsomot, illetve az édesburgonyát, és adjuk a piruló hagymákhoz.
  5. Öntsük fel paradicsomszósszal és egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a fűszereket.
  6. Ha az édesburgonya kezd puhulni, keverjuk hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet. Szükség esetén adhatunk még hozzá egy kevés vizet.
  7. Főzzük még néhány percig, majd tálaljuk rizzsel, tortillával és friss petrezselyemmel.

Tipp a dietetikustól: a csicseriborsó kiváló fehérje és rost forrás, így hozzájárul a hosszan tartó jóllakottsághoz. Gazdag folsavban, ami többek között fontos a sejtosztódásban, így a szövetek regenerációjában.

Recept és fotó: Biorganik Online Kft. (engedéllyel megjelenítve).

Kulcsszavak: vegán, növényi, csicseriborsó, tikka masala, főétel