Opciók nyomtatása

Diós-lencsés pástétom

Leírás

Ízre és állagra is ez az egyik legzseniálisabb házi pástétom, a leginkább hasonlít a bolti növényi szendvicskrémekhez. Igazi fehérje-, vitamin- és omega-3-bomba.

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g konzerv lencse
  • lecsepegtetve
  • 80 g dió pirítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott
  • metélőhagyma
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 teáskanál só
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • A tálaláshoz: metélőhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

Először készítsük el a pirított diót. Vegyünk elő egy serpenyőt, és szárazon melegítsük fel. Szórjuk bele a diót a serpenyőbe, és gyakori kevergetés, vagy rázogatás mellett pirítsuk meg szép, arany színűre. Majd tegyük konyhai robotgépbe az összes hozzávalót: a lencsét, a pirított diót, az olajat, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a metélőhagymát és a fűszereket, a sót, a borsot és keverjük krémesre. Tálaláskor friss metélőhagymával szórjuk meg.

Forrás: Nemes Dóra Mentes Anyu szakácskönyve 3 (www.mentesanyu.hu)

Kulcsszavak: vegán, dió, lencse, kence, növényi, pástétom