⅓ csésze csökkentett nátriumtartalmú tamari vagy szójaszósz
3 evőkanál tetszés szerinti szirup (agavé, rizs, juhar mind jó)
1½ teáskanál reszelt friss gyömbér vagy ½ teáskanál őrölt gyömbér
1-2 gerezd fokhagyma, préselve vagy apróra vágva, ízlés szerint
¼ teáskanál vörös chilipehely, plusz egy kevés a díszítéshez
2-4 evőkanál víz vagy kókusztej (vagy amennyi szükséges a kívánt állag eléréséhez)
Opcionális díszítés: Aprított pirított mogyoró és további chilipehely.
Elkészítés:
Egy 2 csészés mérőpohárban vagy közepes méretű keverőtálban keverd össze az összes hozzávalót, amíg alaposan össze nem áll. Ha a mogyoróvajad különösen sűrű, lehet, hogy szükséged lesz mind a 4 evőkanál vízre (vagy még többre), hogy a keverék hígabbá váljon.
Ízlés szerint igazítsd az ízeket. Ha például sósabb szószt szeretnél, adj hozzá egy gerezd fokhagymát, ha édesebbet, akkor még egy kevés szirupot.
Ha a szószt partimártogatósnak készíted, öntsd át egy tálba, és szórd meg aprított mogyoróval és chilipehellyel, hogy látványosabb legyen!