A kurkuma gyönyörű arany fényt ad ennek a tartalmas levesnek, amely lencsét és háromféle babot tartalmaz.
Hozzávalók:
1 fej lilahagyma, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
1 evőkanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt kömény
½ csésze szárított barna lencse
7 csésze könnyű zöldségleves alaplé
1½ csésze főtt vagy 1 (425 g-os) BPA-mentes konzerv vagy tetra pakos sómentes vörös vesebab, leöblítve és lecsepegtetve
1½ csésze főtt vagy 1 (425 g-os) BPA-mentes konzerv vagy tetra pakos sómentes csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
1½ csésze főtt vagy 1 (425 g-os) BPA-mentes konzerv vagy tetra pakos sómentes fehér bab, leöblítve és lecsepegtetve
6 csésze aprított spenót
1 csésze aprított friss petrezselyem
1 csomag újhagyma, finomra vágva
2 evőkanál aprított friss menta vagy 2 teáskanál szárított menta
¼ teáskanál őrölt fekete bors
tetszőleges fűszerkeverék
Elkészítés:
Alap főzése: Melegíts ¼ csésze vizet egy nagy fazékban közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és főzd 5 percig, amíg megpuhulnak. Keverd bele a kurkumát, koriandert, köményt és lencsét. Add hozzá a zöldségleves alaplevet, és forrald fel.
Bab hozzáadása: Csökkentsd a hőt alacsonyra, és add hozzá a vesebabot, csicseriborsót és fehér babot. Fedd le, és főzd, amíg a lencse megpuhul, kb. 30-40 percig.
Zöldségek és fűszerek hozzáadása: Add hozzá a spenótot, petrezselymet, újhagymát, mentát, fekete borsot és a fűszerkeveréket ízlés szerint. Főzd további 10 percig. Kóstold meg, és szükség esetén állítsd be az ízesítést. Forrón tálald.