Igazi klasszikus kubai étel, egyszerű recept, amely mindenkit levesz a lábáról. A fekete bab – Amerikában őshonos, de – egyre elterjedtebb hüvelyes a világon. Alacsony a zsírtartalma, glikémiás indexe, és vegánoknak kiváló fehérjeforrás.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat, és pároljuk 4-5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a babot, öntsük fel 2 bögre vízzel, és fűszerezzük a babérlevéllel, a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, időnként megkeverve főzzük puhára, nagyjából 20 perc alatt. Ha letelt az idő, hagyjuk még lefedve legalább további 5 percig.
Forrás: Nemes Dóra Mentes Anyu szakácskönyve 3 (www.mentesanyu.hu)