Egy edényben forrald fel a rizst a vízzel és a vegán vajjal. Ezután csökkentsd a hőt, takard le az edényt, és főzd 45 percig alacsony lángon.
Eközben egy nagy mély serpenyőt melegíts közepes hőmérsékletre. Adj hozzá 2 evőkanál kókuszolajat, majd a római kömény magokat, koriandermagokat, kurkumát, chili pelyhet és garam masalát. Pirítsd a fűszereket 6 percig, amíg illatosak lesznek. Ha őrölt fűszereket használsz, a pirítás rövidebb ideig tart. Ügyelj rá, hogy ne égjenek meg, ha szükséges, csökkentsd a hőt.
Add hozzá az aprított fokhagymát, gyömbért és hagymát, majd főzd 2-3 percig, amíg a hagyma üveges és puha lesz.
Adj hozzá még egy evőkanál kókuszolajat, majd a zöldségeket. Főzd 8-10 percig, amíg a zöldségek éppen megpuhulnak, de még élénk színűek maradnak. Ezután add hozzá a lencsét, és kevergesd gyakran 5-6 percig, hogy megpiruljon, és magába szívjon némi nedvességet.
Emeld vissza a hőt közepes fokozatra, és fokozatosan keverd hozzá a zöldségalaplevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, takard le, és főzd 10 percig.
Add hozzá a kókusztejet, lime-levet, tengeri sót, őrölt fekete borsot és a fagyasztott zöldségeket (ha használsz). Jól keverd össze, fedd le, és főzd további 20 percig.
Tálald a rizs tetején, és díszítsd egy kanál kókuszjoghurttal és apróra vágott snidlinggel.
Tippek a dietetikustól:
A vöröslencse az egyik leggyorsabban elkészíthető hüvelyes, így használatával időt is spórolhatsz.
Fűszerezz bátran a só - bors kombinációján túl! A receptben használt fűszerek rendszeres használata támogatja az immunrendszer működését, segíti az emésztést és természetesen változatossá teszi az ételek ízvilágát is!