Kiadós és ízletes bableves, a fűszereknek köszönhetően jellegzetes olasz vonásokkal.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be a babot előző este langyos vízbe.
Másnap öntsük le az áztatóvizet. Lábosban forrósítsuk fel az olajat és dinszteljük meg rajta a hagymát a zöldségekkel. Adjuk hozzá a fokhagymát és a babot. Öntsük fel a vízzel vagy zöldségalaplével, tegyük bele a fűszereket és fedő alatt főzzük kb. 50-60 percig, hogy teljesen puhák legyenek a zöldségek. A végén sózzuk meg ízlés szerint. Félidőben nézzünk rá a levesre, ha úgy látjuk, hogy kevés a folyadék, pótoljuk. Ízlésnek és diétának megfelelően fokhagymás, pirított bruschettával is tálalhatjuk.
Forrás: Nemes Dóra Mentes Anyu szakácskönyve 3 (www.mentesanyu.hu)