A lencsét beáztatjuk pár órára vagy egy éjszakára.
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon lepirítjuk.
Hozzáadjuk a karikára vágott répát, szintén lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor elkészült hozzáadjuk az almaecetet, majd egy kis növényi tejföllel tálaljuk.
Tippek a dietetikustól:
A lencse kiváló fehérje és rost forrás, így hozzájárul a hosszan tartó jóllakottsághoz és az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához.
Gazdag folsavban és vasban, melyek fontosak a vérképzéshez.
A levest bátran variáld más zöldségekkel, használhatsz brokkolit vagy céklát vagy ami épp otthon van.
Forrás: Magyarvári Szilvia - dietetikus, Béke a tányéron