Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Piros pesztós tészta
Leírás
Hozzávalók (3 adaghoz):
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
növényi olaj
220 g paradicsompüré
20 g aszalt paradicsom
40 g mandula vagy kesudió
180 g füstölt tofu
1 ek. keményítő
1 ek. szójaszósz
2 ek. sörélesztőpehely
100 g főtt csicseriborsó
friss vagy szárított bazsalikom
só, bors: ízlés szerint
60 ml növényi tej
adagonként 80 g durum tészta
tálalás: brazil dió
Elkészítés:
A hagymát csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és az aszalt paradicsomot és szintén összepirítjuk.
Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, majd mehet bele a csicseriborsó is.
Pár perc után turmixgépbe tesszük az alapot, hozzáadjuk a növényi tejet, a mandulát és a tofuból 50 grammot és krémesre turmixoljuk.
Összekeverjük a kifőtt tésztával.
A tofut darabokra tördeljük vagy felkockázzuk és kevés szójaszósszal és 1 púpos ek. keményítővel összeforgatjuk.
A tofut kevés olajon megpirítjuk és ezzel tálaljuk a tésztát.
A tetejére pedig 1-1 szem brazil diót reszelünk.
Kulcsszavak:
vegán, növényi, pesto, tészta, csicseriborsó, tofu