Hozzávalók
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (vagy 180°C-ra légkeverésen). Tedd a félbevágott karfiolokat egy tepsire, locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, szórd meg egy csipet sóval, a köménnyel és a füstölt paprikával. Süsd 35 percig, a sütés felénél forgasd meg, és az utolsó 10 percre add hozzá a félretett leveleket is. A törökmogyorót egy másik tepsin pirítsd kb. 7 percig, amíg illatos és enyhén pirult nem lesz. Hagyd kihűlni, majd durvára vágd.
Közben egy nagy tálban keverd össze a maradék 1 evőkanál olajat, a gránátalmaszirupot, az agavét és az ecetet. Ízesítsd sóval, borssal, majd habverővel alaposan dolgozd össze. Add hozzá a babot, a petrezselymet és a gránátalmamagok kétharmadát.
Osszd szét a babos keveréket a tányérokon, majd halmozd rá a sült karfiolt és a leveleket. Szórd meg a pirított mogyoróval és a maradék gránátalmamagokkal.
Jó étvágyat!