A tépett szója egy igazi főnyeremény lehet a receptgyűjteményedben, mert a húsimádóktól, a flexitariánusokon át, egészen a vegánokig mindenki szívesen megkóstolja.
Hozzávalók (4 adaghoz):
200 g szójaszelet
3 db borókabogyó
2 db babérlevél
1 ek. só
250 g BBQ szósz
50 g mustár
2 gerezd fokhagyma
2 ek.olaj
Elkészítés:
A szójaszeletet megfőzzük a szójaszószos pácban az összetört borókabogyóval, babérlevéllel, sóval.
Mikor megpuhult, kihűtjük, majd csíkokra tépkedjük.
A pác hozzávalóit (BBQ szósz, mustár, fokhagyma zúzva, olaj) összekeverjük és átforgatjuk vele a szójacsíkokat, majd 200°-on 35-45 perc alatt megsütjük.
Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot, mert tökéletesen fagyasztható.
Tálald sült krumplival, káposztasalátával, vagy tortillába / hamburgerbe töltve.