A tofut csepegtesd le, majd egy villával törd össze egy tálban, amíg morzsás állagú nem lesz.
Add hozzá az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a mustárt, az őrölt pirospaprikát, az őrölt köményt, a citromlevet és a növényi tejfölt vagy joghurtot. Ízlés szerint sózd és borsozd.
Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy egységes, krémes állagot kapj. Ha szükséges, állítsd be az ízesítést további fűszerekkel vagy citromlével.
Fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
A vegán körözöttet friss kenyérrel, zöldségekkel vagy mártogatósként kínáld. Tálalás előtt szórd meg aprított friss petrezselyemmel a tetejét.
Tipp: A krémesebb állag eléréséhez használhatsz botmixert a keverés során.