Opciók nyomtatása

Tofukörözött

Leírás

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg kesudió
  • 18 dkg natúr tofu
  • 0,9 dl víz
  • 7 dkg kápia paprika
  • 4 dkg paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 teáskanál sörélesztőpehely
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Fél lime leve

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tofut csepegtesd le, majd egy villával törd össze egy tálban, amíg morzsás állagú nem lesz.
  2. Add hozzá az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a mustárt, az őrölt pirospaprikát, az őrölt köményt, a citromlevet és a növényi tejfölt vagy joghurtot. Ízlés szerint sózd és borsozd.
  3. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy egységes, krémes állagot kapj. Ha szükséges, állítsd be az ízesítést további fűszerekkel vagy citromlével.
  4. Fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
  5. A vegán körözöttet friss kenyérrel, zöldségekkel vagy mártogatósként kínáld. Tálalás előtt szórd meg aprított friss petrezselyemmel a tetejét.

Tipp: A krémesebb állag eléréséhez használhatsz botmixert a keverés során.

Kulcsszavak: vegán, növényi, hüvelyes, tofu, szója, körözött, kence