Opciók nyomtatása

Vajasbabos-zöldséges ragu

Leírás

Hozzávalók

  • Egy nagy löttyintésnyi olívaolaj
  • 2 piros hagyma, felszeletelve
  • 1 póréhagyma, felszeletelve
  • 2 piros kaliforniai paprika, felszeletelve
  • 2 sárgarépa, vékonyra szeletelve
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • Néhány friss rozmaringág
  • 2 x 400 g-os konzerv darabolt paradicsom
  • 1 x 400 g-os konzerv vajbab (leszűrve)
  • 1 x 400 g-os konzerv vörösbab (leszűrve)
  • 200 g bébispenót
  • 1½ evőkanál garam masala
  • Egy marék friss petrezselyem, felaprítva

Tálaláshoz

  • Tejmentes (natúr) joghurt
  • Aprított, friss petrezselyem

Elkészítés
Hevíts fel egy mély lábast vagy fedeles sütőtálat közepes lángon az olívaolajjal. Add hozzá a hagymát, a póréhagymát, a paprikát és a sárgarépát, majd süsd 5-8 percig, amíg puhulni kezdenek.

Keverd bele a bort, a paradicsompürét és néhány rozmaringágat, majd forrald 2 percig. Add hozzá a darabolt paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, majd lassú tűzön forrald 15 percig. Ezután add hozzá a vajbabot és a vörösbabot, majd főzd további 10 percig.

Keverd bele a spenótot, a garam masalát és az aprított petrezselymet. Tálald a növényi alapú natúr joghurttal és még egy kevés friss, aprított petrezselyemmel megszórva.

Jó étvágyat!

Kulcsszavak: vegán, növényi, vörösbab, vajbab, ragu