Egy klasszikus kedvenc növényi változatban. Könnyen átalakíthatod cukormentessé is, így nem lesz olyan, aki nemet tudna rá mondani.
Hozzávalók (4 adaghoz):
100 g köles
2* 100 g növényi tej
100 g víz
2 ek. cukor / datolyapor
1 bio citrom héja és felének a leve
100 g étcsokoládé
1 tk. őrölt vanília
Elkészítés:
A kölest pár órára beáztatjuk bő vízbe, majd alaposan átmossunk, így elveszti a kesernyés mellékízt.
Megfőzzük a növényi tej felében és a vízben, a cukorral. Ezután leturmixoljuk több növényi tejjel, vaníliával, hozzáadjuk a kezeletlen citrom héját és egy kis citromlevet.
A tumixolás mértéke attól függ mennyire szeretnénk krémesre, vagy rögösre készíteni a krémet.
A tetejére tejmentes étcsokit olvasztunk kevés növényi olajjal és vékony réteget dermesztünk a pohárkrémek tetejére. (Nem érdemes túl vastag csoki réteget készíteni, mert, akkor nagyon nehéz lesz megtörni a kiskanállal.)
Díszíthetjük durvára vágott olajos magvakkal, pl.: mandulával vagy liofilizált málnával.