Hozzávalók: (4 személyre)
Elkészítés:
- Az aprított vöröshagymát és fokhagymát lepirítjuk kevés olívaolajon.
- A vöröslencsét átmossuk, hozzáadjuk a pirított hagymához, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
- Nagyon gyorsan megfő, ekkor adhatjuk is hozzá a mustárt, citromlével, növényi tejfölt és el is készült.
Répa virsli:
Hozzávalók (4 személyre)
Elkészítés:
- A sárgarépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
- Kevés olajon lepirítjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, sziruppal, megszórjuk sörélesztőpehellyel és fokhagymaporral.
- Pirítás után meglocsoljuk 2-3 ek. vízzel, lefedjük és 5 perc alatt megpároljuk. Úgy a legjobb ha picit roppanós marad.
- Szükség esetén még utósózzuk és használhatjuk is főzelék feltétként.