Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeverés 180°C/gáz 6). Vágd le a fokhagymafej tetejét, tedd egy tepsire, és locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal. Süsd 30-35 percig.
Közben hevítsd fel a maradék olívaolajat egy nagy lábasban, közepes lángon, majd pirítsd benne a hagymát és a kakukkfűleveleket 5 percig. Add hozzá az alaplevet, a borsót és az almaecetet, sózd, borsozd, majd forrald fel.
Vedd vissza a lángot alacsonyra, add hozzá a petrezselymet, majd félig lefedve, óvatosan főzd 5-10 percig.
Húzd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd öntsd a keveréket egy turmixgépbe. Vedd ki a fokhagymát a sütőből, nyomd ki a gerezdeket a héjukból, és add a turmixgépbe. Turmixold krémesre a levest (vagy olyan állagúra, ahogy te szereted).
Tálald friss petrezselyemlevéllel és egy kevés olívaolajjal meglocsolva.
Jó étvágyat!