Főzés előtt 10-12 órával mossuk meg, majd áztassuk be a csicseriborsót bő vízben.
Forraljunk sós vizet egy lábasban, és főzzük puhára a csicseriborsót.
A szószhoz keverjük össze a veganézt vegafölt és a dijoni mustárt.
Hevísünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a csicseriborsót is.
Ízesítsük sóval, borssal, illetve paprilkával, majd néhány perc után kanalazzuk ki a serpenyőből egy tálba, kissé törjük össze egy villa segítségével, és keverjük hozzá a szószt.
Süssük meg a tortilla lapokat mindkét oldalukon 2-2 percig, közben pedig szeleteljük fel a zöldségeket.
Végül kanalazzuk a tortillákra a csicseriborsós tölteléket, illetve rétegezzük a zöldségeket, és tekerjük fel óvatosan.
Tippek a dietetikustól:
A tortillába tekerhetünk változatosan nyers zöldségeket, zöld leveleseket, ízlésünknek, szezonalitásnak megfelelően.
A szezonális zöldségek több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, valamint környezeti szempontból is fenntarthatóbb választások.
Recept és fotó: Biorganik Online Kft. (engedéllyel megjelenítve).