Csicseriborsós wrap

Csicseriborsós wrap

Csicseriborsós wrap

Hozzávalók (2 adagoz):

  • 2 ek. vegán majonéz
  • 2 ek. vegán tejföl,
  • 3/4 csésze (120g) csicseriborsó
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 db tortilla lap
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 marék bébispenót
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

  1. Főzés előtt 10-12 órával mossuk meg, majd áztassuk be a csicseriborsót bő vízben.
  2. Forraljunk sós vizet egy lábasban, és főzzük puhára a csicseriborsót.
  3. A szószhoz keverjük össze a veganézt vegafölt és a dijoni mustárt.
  4. Hevísünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a csicseriborsót is.
  5. Ízesítsük sóval, borssal, illetve paprilkával, majd néhány perc után kanalazzuk ki a serpenyőből egy tálba, kissé törjük össze egy villa segítségével, és keverjük hozzá a szószt.
  6. Süssük meg a tortilla lapokat mindkét oldalukon 2-2 percig, közben pedig szeleteljük fel a zöldségeket.
  7. Végül kanalazzuk a tortillákra a csicseriborsós tölteléket, illetve rétegezzük a zöldségeket, és tekerjük fel óvatosan.

Tippek a dietetikustól:

  • A tortillába tekerhetünk változatosan nyers zöldségeket, zöld leveleseket, ízlésünknek, szezonalitásnak megfelelően. 
  • A szezonális zöldségek több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, valamint környezeti szempontból is fenntarthatóbb választások.

Recept és fotó: Biorganik Online Kft. (engedéllyel megjelenítve).

Kulcsszavak: vegán, növényi, csicseriborsó, wrap
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious