Csicseriborsós wrap
Hozzávalók (2 adagoz):
- 2 ek. vegán majonéz
- 2 ek. vegán tejföl,
- 3/4 csésze (120g) csicseriborsó
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 db tortilla lap
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 marék bébispenót
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
- Főzés előtt 10-12 órával mossuk meg, majd áztassuk be a csicseriborsót bő vízben.
- Forraljunk sós vizet egy lábasban, és főzzük puhára a csicseriborsót.
- A szószhoz keverjük össze a veganézt vegafölt és a dijoni mustárt.
- Hevísünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a csicseriborsót is.
- Ízesítsük sóval, borssal, illetve paprilkával, majd néhány perc után kanalazzuk ki a serpenyőből egy tálba, kissé törjük össze egy villa segítségével, és keverjük hozzá a szószt.
- Süssük meg a tortilla lapokat mindkét oldalukon 2-2 percig, közben pedig szeleteljük fel a zöldségeket.
- Végül kanalazzuk a tortillákra a csicseriborsós tölteléket, illetve rétegezzük a zöldségeket, és tekerjük fel óvatosan.
Tippek a dietetikustól:
- A tortillába tekerhetünk változatosan nyers zöldségeket, zöld leveleseket, ízlésünknek, szezonalitásnak megfelelően.
- A szezonális zöldségek több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, valamint környezeti szempontból is fenntarthatóbb választások.
Recept és fotó: Biorganik Online Kft. (engedéllyel megjelenítve).