Lencsesaláta

Lencsesaláta

Lencsesaláta

Hozzávalók (4 adagoz):

a salátához:

  • 1 csésze (200g) barna lencse
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 1 marék friss rukkola
  • 2 db közepes édesburgonya
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

a vegán fetához:

  • 1/2 csomag natúr tofu
  • 1,5 tk. sörélesztőpehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. rizsital
  • só, bors ízlés szerint

a öntethez:

  • 1 ek. rizsszirup / egyéb szirup,
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 ek. almaecet
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a lencsét, áztassuk be körülbelül 8 órára, majd főzzük puhára sós vízben.
  2. Hámozzuk meg, majd kockázzuk fel az édesburgonyát, és helyezzük egy tepsibe.
  3. Oszlassuk el rajta a zúzott fokhagymát, a fűszereket és az olívaolajat, majd süssük 180 fokon 20-25 percig
  4. Helyezzük az aprítógépbe a vegán feta hozzávalóit, és turmixoljuk, amíg homogén masszát nem kapunk.
  5. Készítsük el az öntetet a rizsszirup, mustár, almaecet, citromlé, olívaolaj és a fűszerek összekeverésével.
  6. Állítsük össze a salálát a főtt lencséből, édesburgonyából, kaliforniai paprikából, keverjük össze alaposan az öntettel, és kanalazzuk a tetejére a vegán fetát.

Tipp a dietetikustól: A lencse kiváló fehérje és rost forrás, így hozzájárul a hosszan tartó jóllakottsághoz és az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához.. Gazdag folsavban és vasban, melyek fontosak a vérképzéshez.

Recept és fotó: Biorganik Online Kft. (engedéllyel megjelenítve).

Kulcsszavak: vegán, lencse, saláta, növényi, köret
Receptkártya készítője WP Delicious