Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Füstös vöröslencse fözelék
Leírás
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
1 ek. olívaolaj
1-2 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
250 g vöröslencse
4 ek. konzerv kókusztejszín vagy növényi tejföl
3-4 tk. füstölt fűszerpaprika
só, bors: ízlés szerint
2 ek. almaecet
Elkészítés:
Pici olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a vöröslencsét és felöntjük annyi vízzel, ami duplán ellepi.
Fűszerezzük és hagyjuk megfőni, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és az almaecetet.
Kulcsszavak:
vegán, lencse, vöröslencse, főzelék, egytálétel, növényi