Füstös vöröslencse fözelék

Füstös vöröslencse fözelék

Füstös vöröslencse fözelék

Hozzávalók (3-4 adaghoz):

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1-2 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 250 g vöröslencse
  • 4 ek. konzerv kókusztejszín vagy növényi tejföl
  • 3-4 tk. füstölt fűszerpaprika
  • só, bors: ízlés szerint
  • 2 ek. almaecet

Elkészítés:

  • Pici olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a vöröslencsét és felöntjük annyi vízzel, ami duplán ellepi.
  • Fűszerezzük és hagyjuk megfőni, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és az almaecetet.
Kulcsszavak: vegán, lencse, vöröslencse, főzelék, egytálétel, növényi
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious