Tejmentes mac & cheese, tofu baconnel
Mac & cheese szósz:
Hozzávalók:
- 400 g burgonya
- 200 g sárgarépa
- 100 g füstölt tofu
- 40 g sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g mustár
- 50 g növényi olaj
- - 2 tk. só (ízlés szerint)
- - 110 g főzővíz
Elkészítés:
- A répát és krumplit tisztítjuk, kockára vágjuk és feltesszük főni vízben, hogy bőven ellepje.
- Mikor megpuhultak, leszűrjük, DE a főzővizet felfogjuk valamiben, hiszen ezt fogjuk használni a turmixoláshoz!
- A megfőtt zöldségeket krémesre turmixoljuk a többi hozzávalóval és főtt tésztával tálaljuk.
Tofu bacon:
Hozzávalók:
- 90 g tofu
- 1 ek. növényi olaj
- 1 tk. sörélesztőpehely
- só: ízlés szerint
Elkészítés:
- A tofut kis hasábokra vágjuk és kevés olajon ropogósra pirítjuk, majd átforgatjuk a sörélesztőpehellyel.
- Feltétként használjuk a mac & cheesehez, vagy főzelékekhez, salátákhoz.
Jó étvágyat!
