Tejmentes mac & cheese, tofu baconnel

Tejmentes mac & cheese, tofu baconnel

Tejmentes mac & cheese, tofu baconnel

Mac & cheese szósz:

Hozzávalók:

  • 400 g burgonya
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g füstölt tofu
  • 40 g sörélesztőpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 g mustár
  • 50 g növényi olaj
  • - 2 tk. só (ízlés szerint)
  • - 110 g főzővíz

Elkészítés:

- A répát és krumplit tisztítjuk, kockára vágjuk és feltesszük főni vízben, hogy bőven ellepje.

- Mikor megpuhultak, leszűrjük, DE a főzővizet felfogjuk valamiben, hiszen ezt fogjuk használni a turmixoláshoz!

- A megfőtt zöldségeket krémesre turmixoljuk a többi hozzávalóval és főtt tésztával tálaljuk.

Tofu bacon:

Hozzávalók:

  • 90 g tofu
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 tk. sörélesztőpehely
  • só: ízlés szerint

Elkészítés:

- A tofut kis hasábokra vágjuk és kevés olajon ropogósra pirítjuk, majd átforgatjuk a sörélesztőpehellyel.

- Feltétként használjuk a mac & cheesehez, vagy főzelékekhez, salátákhoz.

Jó étvágyat!

Kulcsszavak: vegán, növényi, tészta, burgonya, répa, tofu
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious