Hozzávalók
Elkészítés
Hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat és a vegán vajat egy nagy serpenyőben, közepes-alacsony lángon. Vágd a póréhagymát vékony karikákra, a fokhagymát törd össze, majd add őket a serpenyőbe a kakukkfű levelekkel együtt. Időnként megkeverve süsd kb. 10 percig, amíg megpuhulnak. Ízesítsd sóval, borssal.
Közben öblítsd le a cannellini babot, és főzd az orzóval együtt enyhén sós, forrásban lévő vízben 7 percig. Szűrd le. Facsard hozzá a citrom levét, szórd rá a citromhéj nagy részét, majd add ezt a keveréket a póréhagymához. Keverd hozzá a vegán tejszínt, kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.
Tálaláskor szórd meg a maradék citromhéjjal, a reszelt növényi parmezánnal és néhány extra kakukkfűlevéllel. Ha szeretnéd, locsold meg még egy kevés olívaolajjal.
Jó étvágyat!
Recept és fotó: https://www.deliciousmagazine.co.uk/, Leek, lemon and white bean orzo