Ez a fehérjében gazdag, omlós-ropogós keksz szuper vendégváró falat lehet önmagában is,
de bármilyen mártogatós kencéhez is kitűnően illik.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tofut késes aprítóba tördeljük, és apró (túrószerű) darabokra mixeljük. (Ha nincs aprítónk, villával is össze lehet nyomkodni.)
Egy nagyobb tálba tesszük a tofut, a puha margarint, a kókuszzsírt és összekeverjük őket. Beleszórjuk a lisztet és a sót is, és kézzel összedolgozzuk. Gyúrható tésztát kell kapnunk.
Szilikon lapon, vagy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalapra az egészet. Szórjuk meg a magokkal, és a sodrófával menjünk át rajta még egyszer, hogy belenyomódjanak a magocskák.
Éles késsel (vagy ha szilikon lapon nyújtottuk, akkor egy kíméletesebb vágóeszközzel) vágjuk őket pici négyzetekre, vagy hosszúkás téglalapokra, esetleg süti kiszúrót is használhatunk.
180 fokos sütőben süssük ropogósra kb. 20-25 perc alatt. Ha “sajtosabb”, különlegesebb ízvilágot szeretnénk, akkor a gyúráskor felezzük el a tésztát, és az egyik feléhez adjunk 1 evőkanál sörélesztő pelyhet, és 1 evőkanál tahinit (szezámmag krémet) illetve még egy kanál zablisztet, amire a tahini folyékonyabb állaga miatt lesz szükség.
Ugyanúgy kinyújtjuk, megszórjuk, felvágjuk, és kisütjük. Egy igazán különleges krékert kapunk így.
Tippek a dietetikustól:
(recept és kép: Herold Szimonetta)