Aszalt paradicsomos bazsalikomos borsókrém
Szendvicsbe, mártogatósnak, vagy akár tészta szósznak is használhatod!
Hozzávalók: (4-5 adaghoz)
- 250 g fagyasztott zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g aszalt paradicsom
- 1/2 db citrom leve
- 2 ek. natúr mogyoróvaj (100%)
- 4 szál friss bazsalikom
- 1 ek. sörélesztőpehely (elhagyható)
- 2 ek. olívaolaj
- 80 ml víz (variálhatjuk a kívánt sűrűség függvényében)
- só, bors: ízlés szerint
Elkészítés:
- A borsót forró vízben 1-2 perc alatt megfőzzük. (Ezután a lépés után érdemes egyből jéghideg vízben átmosni, hogy szép színe maradjon.)
- Ezután aprítóba vagy turmixba tesszük a többi hozzávalóval és krémesre turmixoljuk. A vizet érdemes apránként adagolni míg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Szendvicskrémnek érdemes sűrűbben hagyni, míg tésztaszósznak, a tészta főzőlevével is kihigíthatjuk.
- Végül szükség szerint utóízesítjük sóval, borssal, citromlével, de a chili is jól áll neki.
