Fehérbabos mogyorós csokis keksz

Fehérbabos mogyorós csokis keksz

Fehérbabos mogyorós csokis keksz

Hozzávalók:

  • 200 g főtt fehérbab (pl. cannellini, nagyon alaposan leszűrve, leöblítve)
  • 80 g zabpehely (apró szemű, vagy lisztté darálva)
  • 3–4 ek mogyoróvaj
  • 4–5 ek juharszirup / agavé / eritrit
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • Ízlés szerint étcsokidarabkák
  • ízlés szerint tört mogyoró darabkák

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  • Turmixolás: A fehérbabot, mogyoróvajat, juharszirupot, vaníliát, sütőport, sót és a zabpelyhet tedd aprítógépbe vagy turmixgépbe, és dolgozd sima masszává. Botmixer is jó lehet.
  • Ha túl lágy, keverj még bele kevés zabpelyhet, hogy formázható legyen. Ha hagyod kicsit állni a masszát, még könnyebb a formázás. Ragadni fog, de ettől ne ilyedj meg:)
  • A végén fakanállal forgasd bele a csokidarabkákat és opcionálisan a mogyoró darabkákat.
  • Kanállal tégy halmokat a sütőpapírra, és lapítsd őket keksz formára ( kezeddel egyszerűbb lesz formázni, egyébként sütés közben nem terülnek szét nagyon)
  • Sütés: kb. 15 perc, amíg enyhén aranybarna lesz a széle.Ha ropogósabbat szeretnél, még süsd 5-6 percet
  • Hagyd a tepsin kihűlni pár percig, mert forrón még puha.

A recept a Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület együttműködésével, dr. Rokonay Adrienne közreműködésével jött létre.

Az egyesület célja, hogy tudományos alapú életmódorvoslással segítse a krónikus betegségek visszaszorítását és új szintre emelje az orvos-beteg kapcsolatot Magyarországon.

Hozzávalók

Kulcsszavak: vegán, növényi, keksz, törökmogyoró, fehérbab
Receptkártya készítője WP Delicious