Kapros növényi „sajt”krémes csiga

Kapros növényi „sajt”krémes csiga

Kapros növényi „sajt”krémes csiga

Ha már unod a pizzás csigát próbáld ki ezt a kapros növényi "sajt"krémes változatot. Tökéletes nyári előétel vagy party snack.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 blokk (180 g) füstölt tofu
  • 1 pici gerezd fokhagyma
  • 1 ek. citromlé
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 2 ek. sörélesztőpehely (ez adja a sajtos ízvilágot)
  • 100 ml növényi tej
  • só: ízlés szerint

Elkészítés:

  • A leveles tésztán és kapron kívül minden hozzávalót aprítógépben krémesre keverünk.
  • A kaprot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, majd az egészet eloszlatjuk a leveles tésztán és óvatosan feltekerjük.
  • Éles késsek kb. ujjnyi vastag csigákat vágunk a tekercsből, sütőpapírra tesszük, majd 180°C-on kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kulcsszavak: vegán, növényi, szója, feltét, pulledpok
Receptkártya készítője WP Delicious