Kapros növényi „sajt”krémes csiga
Ha már unod a pizzás csigát próbáld ki ezt a kapros növényi "sajt"krémes változatot. Tökéletes nyári előétel vagy party snack.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 1 csomag leveles tészta
- 1 blokk (180 g) füstölt tofu
- 1 pici gerezd fokhagyma
- 1 ek. citromlé
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 ek. sörélesztőpehely (ez adja a sajtos ízvilágot)
- 100 ml növényi tej
- só: ízlés szerint
Elkészítés:
- A leveles tésztán és kapron kívül minden hozzávalót aprítógépben krémesre keverünk.
- A kaprot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, majd az egészet eloszlatjuk a leveles tésztán és óvatosan feltekerjük.
- Éles késsek kb. ujjnyi vastag csigákat vágunk a tekercsből, sütőpapírra tesszük, majd 180°C-on kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
