Kölestúró palacsintába
Túró élmény tejmentesen, okosfehérjével?
A megoldás a kölestúró egy kis natúr tofuval felturbózva. Mindegy, hogy allergia miatt, fenntarthatósági okból keresel alternatívát vagy csak szeretnéd növelni a változatosságot, ezt a receptet érdemes elmenteni, mert garantáltan nem okoz csalódást! :)
Hozzávalók:
- 100 g köles alaposan átmosva
- 180 g natúr tofu
- 2 * 200 g növényi tej
- csipet só
- 150 g növényi tejszín
- 2 db kezeletlen citrom
- 55 g cukor vagy datolya (utóbbi enyhén barnás szint ad neki, viszont teljes értékű édesítő)
Elkészítés:
- A kölest feltesszük főni 200 g vízzel és 200 g növényi tejjel.
- Miután megfőtt leturmixoljuk a maradék növényi tejjel és tejszínnel, tofuval, édesítjük, hozzáreszeljük 2 citrom héját és egyiknek a levét is hozzáfacsarjuk.
- Ezután felhasználhatjuk palacsinta töltelékként, de túró pohárkrémnek is elkészíthetjük, a tetején egy kis olvasztott étcsokival.
