Melengető gyömbéres édesburgonya krémleves

Melengető gyömbéres édesburgonya krémleves

Melengető gyömbéres édesburgonya krémleves

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya, héjastul, nagyobb kockákra vágva
  • 2 alma kimagozva, cikkekre vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 hagyma, finomra aprítva
  • 2 teáskanál koriandermag, megtörve
  • 2 teáskanál római kömény mag, megtörve
  • 20 g friss gyömbér, reszelve
  • 400 ml teljes zsírtartalmú kókusztej
  • 750 ml jó minőségű zöldségalaplé
  • 1 teáskanál só
  • tejmentes joghurt és friss korianderlevél a tálaláshoz

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (180°C légkeverés)/gáz 6 fokozatra. Terítsd szét az édesburgonya darabokat és az almaszeleteket egy nagy tepsiben, locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd. Süsd 40-45 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnák lesznek.

Közben hevítsd fel a kókuszolajat egy nagy lábasban. Add hozzá a hagymát, és alacsony-közepes lángon pirítsd 5 percig. Add hozzá a megtört koriander- és köménymagokat, majd süsd további 5-10 percig, amíg illatozni kezdenek.

Add hozzá a gyömbért, a kókusztejet, az alaplevet és a sót, majd forrald fel óvatosan. Amint a sült édesburgonya és az alma elkészült, óvatosan add a lábashoz. Főzd még 5 percig, majd vedd le a tűzről.

Használj botmixert, hogy a levest krémesre turmixold – takard le a lábast egy konyharuhával, hogy ne fröcsköljön. (Vagy óvatosan, adagonként turmixold kancsós turmixgépben.)

Tálald egy kanál növényi alapú joghurttal és friss korianderlevelekkel megszórva. Kínálj mellé ropogós kenyeret is.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

Kulcsszavak: vegán, növényi, leves, édesburgonya, gyömbér
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious