Vöröslencse főzelék répa virslivel

Vöröslencse főzelék répa virslivel

Vöröslencse főzelék répa virslivel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 400 g vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 1. ek mustár
  • 1 ek. citromlé
  • 3 ek. növényi tejföl
  • só, bors: ízlés szerint
  • 2 tk. füstölt fűszerpaprika (magyaros verzióhoz)
  • 2 tk. curry por (indiai verzióhoz)

Elkészítés:

- Az aprított vöröshagymát és fokhagymát lepirítjuk kevés olívaolajon.

- A vöröslencsét átmossuk, hozzáadjuk a pirított hagymához, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.

- Nagyon gyorsan megfő, ekkor adhatjuk is hozzá a mustárt, citromlével, növényi tejfölt és el is készült.

Répa virsli:

Hozzávalók (4 személyre)

  • 5-6 szál sárgarépa
  • 1 tk. olívaolaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1/2 tk. fokhagymapor
  • 1 ek. juharszirup
  • só: ízlés szerint

Elkészítés:

- A sárgarépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.

- Kevés olajon lepirítjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, sziruppal, megszórjuk sörélesztőpehellyel és fokhagymaporral.

- Pirítás után meglocsoljuk 2-3 ek. vízzel, lefedjük és 5 perc alatt megpároljuk. Úgy a legjobb ha picit roppanós marad.

- Szükség esetén még utósózzuk és használhatjuk is főzelék feltétként.

Hozzávalók

Kulcsszavak: vegán, növényi, vöröslencse főzelék, virsli, répa
Receptkártya készítője WP Delicious