Olaszos bableves

Olaszos bableves

Olaszos bableves

Kiadós és ízletes bableves, a fűszereknek köszönhetően jellegzetes olasz vonásokkal. 

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g fehérbab
  • 1 póréhagyma vékony karikára
  • vágva
  • 2 sárgarépa karikára vágva
  • egy kis darab szárzeller vékony
  • szeletekre vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1,5 liter víz vagy zöldségalaplé
  • ízlés szerint: só, rozmaring,
  • zsálya, néhány babérlevél

ELKÉSZÍTÉS:

Áztassuk be a babot előző este langyos vízbe.

Másnap öntsük le az áztatóvizet. Lábosban forrósítsuk fel az olajat és dinszteljük meg rajta a hagymát a zöldségekkel. Adjuk hozzá a fokhagymát és a babot. Öntsük fel a vízzel vagy zöldségalaplével, tegyük bele a fűszereket és fedő alatt főzzük kb. 50-60 percig, hogy teljesen puhák legyenek a zöldségek. A végén sózzuk meg ízlés szerint. Félidőben nézzünk rá a levesre, ha úgy látjuk, hogy kevés a folyadék, pótoljuk. Ízlésnek és diétának megfelelően fokhagymás, pirított bruschettával is tálalhatjuk.

Forrás: Nemes Dóra Mentes Anyu szakácskönyve 3 (www.mentesanyu.hu)

Kulcsszavak: vegán, bab, leves, bableves
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious