Tofukörözött
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg kesudió
- 18 dkg natúr tofu
- 0,9 dl víz
- 7 dkg kápia paprika
- 4 dkg paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 3 teáskanál sörélesztőpehely
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál római kömény
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt bors ízlés szerint
- Fél lime leve
ELKÉSZÍTÉS:
- A tofut csepegtesd le, majd egy villával törd össze egy tálban, amíg morzsás állagú nem lesz.
- Add hozzá az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a mustárt, az őrölt pirospaprikát, az őrölt köményt, a citromlevet és a növényi tejfölt vagy joghurtot. Ízlés szerint sózd és borsozd.
- Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy egységes, krémes állagot kapj. Ha szükséges, állítsd be az ízesítést további fűszerekkel vagy citromlével.
- Fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
- A vegán körözöttet friss kenyérrel, zöldségekkel vagy mártogatósként kínáld. Tálalás előtt szórd meg aprított friss petrezselyemmel a tetejét.
Tipp: A krémesebb állag eléréséhez használhatsz botmixert a keverés során.