Tofurántotta

Tofurántotta

Tofurántotta

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag natúr vagy füstölt tofu, morzsolva
  • 1 kisebb, apróra vágott hagyma
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • ½ kaliforniai vagy kápiapaprika, kockázva
  • Olívaolaj
  • Só, bors, cayenne bors ízlés szerint
  • 1-2 csipet fekete só (ez adja a "tojásos" ízvilágot)
  • ½ teáskanál kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely (opcionális)

Tipp: Adhatsz hozzá borsót, aprított gombát, paradicsomot vagy zöld leveleket, például fodros kelt vagy spenótot.


Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben, alacsony lángon, olívaolajon párold meg a hagymát 8-10 perc alatt. Körülbelül 3-4 perc múlva add hozzá a fokhagymát és a felkockázott paprikát. Ha gombát is használsz, azt a paprikával együtt tedd bele.
  2. Ha más zöldségeket is használsz (kivéve a zöld leveleket), most add hozzá őket, és pirítsd néhány percig.
  3. Keverd hozzá a morzsolt tofut, valamint a fűszereket (a fekete só kivételével). Ha szükséges, adj egy kis vizet a serpenyőbe, hogy szaftosabb legyen az étel.
  4. Közepes lángon főzd a tofut körülbelül 5 percig, majd az utolsó 1-2 percben add hozzá a sörélesztőpelyhet.
  5. Tálalás előtt keverd hozzá a fekete sót, mivel melegítés során az íze elillanhat. Frissen, melegen kínáld.

Kulcsszavak: vegán, növényi, hüvelyes, tofu, szója, rántotta, reggeli
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious