Melengető gyömbéres édesburgonya krémleves
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya, héjastul, nagyobb kockákra vágva
- 2 alma kimagozva, cikkekre vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 hagyma, finomra aprítva
- 2 teáskanál koriandermag, megtörve
- 2 teáskanál római kömény mag, megtörve
- 20 g friss gyömbér, reszelve
- 400 ml teljes zsírtartalmú kókusztej
- 750 ml jó minőségű zöldségalaplé
- 1 teáskanál só
- tejmentes joghurt és friss korianderlevél a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (180°C légkeverés)/gáz 6 fokozatra. Terítsd szét az édesburgonya darabokat és az almaszeleteket egy nagy tepsiben, locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd. Süsd 40-45 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnák lesznek.
Közben hevítsd fel a kókuszolajat egy nagy lábasban. Add hozzá a hagymát, és alacsony-közepes lángon pirítsd 5 percig. Add hozzá a megtört koriander- és köménymagokat, majd süsd további 5-10 percig, amíg illatozni kezdenek.
Add hozzá a gyömbért, a kókusztejet, az alaplevet és a sót, majd forrald fel óvatosan. Amint a sült édesburgonya és az alma elkészült, óvatosan add a lábashoz. Főzd még 5 percig, majd vedd le a tűzről.
Használj botmixert, hogy a levest krémesre turmixold – takard le a lábast egy konyharuhával, hogy ne fröcsköljön. (Vagy óvatosan, adagonként turmixold kancsós turmixgépben.)
Tálald egy kanál növényi alapú joghurttal és friss korianderlevelekkel megszórva. Kínálj mellé ropogós kenyeret is.
Jó étvágyat!