Vajasbabos-zöldséges ragu
Hozzávalók
- Egy nagy löttyintésnyi olívaolaj
- 2 piros hagyma, felszeletelve
- 1 póréhagyma, felszeletelve
- 2 piros kaliforniai paprika, felszeletelve
- 2 sárgarépa, vékonyra szeletelve
- 150 ml száraz fehérbor
- 2 evőkanál paradicsompüré
- Néhány friss rozmaringág
- 2 x 400 g-os konzerv darabolt paradicsom
- 1 x 400 g-os konzerv vajbab (leszűrve)
- 1 x 400 g-os konzerv vörösbab (leszűrve)
- 200 g bébispenót
- 1½ evőkanál garam masala
- Egy marék friss petrezselyem, felaprítva
Tálaláshoz
- Tejmentes (natúr) joghurt
- Aprított, friss petrezselyem
Elkészítés
Hevíts fel egy mély lábast vagy fedeles sütőtálat közepes lángon az olívaolajjal. Add hozzá a hagymát, a póréhagymát, a paprikát és a sárgarépát, majd süsd 5-8 percig, amíg puhulni kezdenek.
Keverd bele a bort, a paradicsompürét és néhány rozmaringágat, majd forrald 2 percig. Add hozzá a darabolt paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, majd lassú tűzön forrald 15 percig. Ezután add hozzá a vajbabot és a vörösbabot, majd főzd további 10 percig.
Keverd bele a spenótot, a garam masalát és az aprított petrezselymet. Tálald a növényi alapú natúr joghurttal és még egy kevés friss, aprított petrezselyemmel megszórva.
Jó étvágyat!