Tépett szója
A tépett szója egy igazi főnyeremény lehet a receptgyűjteményedben, mert a húsimádóktól, a flexitariánusokon át, egészen a vegánokig mindenki szívesen megkóstolja.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 200 g szójaszelet
- 3 db borókabogyó
- 2 db babérlevél
- 1 ek. só
- 250 g BBQ szósz
- 50 g mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek.olaj
Elkészítés:
- A szójaszeletet megfőzzük a szójaszószos pácban az összetört borókabogyóval, babérlevéllel, sóval.
- Mikor megpuhult, kihűtjük, majd csíkokra tépkedjük.
- A pác hozzávalóit (BBQ szósz, mustár, fokhagyma zúzva, olaj) összekeverjük és átforgatjuk vele a szójacsíkokat, majd 200°-on 35-45 perc alatt megsütjük.
- Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot, mert tökéletesen fagyasztható.
- Tálald sült krumplival, káposztasalátával, vagy tortillába / hamburgerbe töltve.
