Tépett szója

Tépett szója

Tépett szója

A tépett szója egy igazi főnyeremény lehet a receptgyűjteményedben, mert a húsimádóktól, a flexitariánusokon át, egészen a vegánokig mindenki szívesen megkóstolja.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 200 g szójaszelet
  • 3 db borókabogyó
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek. só
  • 250 g BBQ szósz
  • 50 g mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek.olaj

Elkészítés:

  • A szójaszeletet megfőzzük a szójaszószos pácban az összetört borókabogyóval, babérlevéllel, sóval.
  • Mikor megpuhult, kihűtjük, majd csíkokra tépkedjük.
  • A pác hozzávalóit (BBQ szósz, mustár, fokhagyma zúzva, olaj) összekeverjük és átforgatjuk vele a szójacsíkokat, majd 200°-on 35-45 perc alatt megsütjük.
  • Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot, mert tökéletesen fagyasztható.
  • Tálald sült krumplival, káposztasalátával, vagy tortillába / hamburgerbe töltve.
Kulcsszavak: vegán, növényi, szója, feltét, pulledpok
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious