Bundás kenyér
Hozzávalók: (4 adag)
- 8 szelet kenyér
- 180 g csicseriborsóliszt
- 2 tk. kurkuma
- 2-3 tk. sörélesztőpehely
- 1 tk. fekete só (elhagyható - enyhén tojásos ízt ad)
- 200 ml növényi tej
- 200 ml víz
- növényi olaj a sütéshez
- só, bors: ízlés szerint
Elkészítés:
A csicseriborsólisztet kikeverjük csomómentesre a fűszerekkel, a növényi tejjel és vízzel. Kicsit sűrűbb palacsinta tészta szerű állagot kell kapjunk.
Megmártjuk a masszában a kenyereket és kevés olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Bizony nem kell bő olajban sütni, tapadásmentes serpenyőben, kevés olaj is elegendő.
Tálaljuk sok friss idényzöldséggel!
