Vöröslencse főzelék répa virslivel
Hozzávalók: (4 személyre)
- 400 g vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 ek. olívaolaj
- 2 babérlevél
- 1. ek mustár
- 1 ek. citromlé
- 3 ek. növényi tejföl
- só, bors: ízlés szerint
- 2 tk. füstölt fűszerpaprika (magyaros verzióhoz)
- 2 tk. curry por (indiai verzióhoz)
Elkészítés:
- Az aprított vöröshagymát és fokhagymát lepirítjuk kevés olívaolajon.
- A vöröslencsét átmossuk, hozzáadjuk a pirított hagymához, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
- Nagyon gyorsan megfő, ekkor adhatjuk is hozzá a mustárt, citromlével, növényi tejfölt és el is készült.
Répa virsli:
Hozzávalók (4 személyre)
- 5-6 szál sárgarépa
- 1 tk. olívaolaj
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1 ek. juharszirup
- só: ízlés szerint
Elkészítés:
- A sárgarépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
- Kevés olajon lepirítjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, sziruppal, megszórjuk sörélesztőpehellyel és fokhagymaporral.
- Pirítás után meglocsoljuk 2-3 ek. vízzel, lefedjük és 5 perc alatt megpároljuk. Úgy a legjobb ha picit roppanós marad.
- Szükség esetén még utósózzuk és használhatjuk is főzelék feltétként.
