Aszalt paradicsomos bazsalikomos borsókrém

Aszalt paradicsomos bazsalikomos borsókrém

Aszalt paradicsomos bazsalikomos borsókrém

Szendvicsbe, mártogatósnak, vagy akár tészta szósznak is használhatod!

Hozzávalók: (4-5 adaghoz)

  • 250 g fagyasztott zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 ek. natúr mogyoróvaj (100%)
  • 4 szál friss bazsalikom
  • 1 ek. sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 80 ml víz (variálhatjuk a kívánt sűrűség függvényében)
  • só, bors: ízlés szerint

 Elkészítés:
- A borsót forró vízben 1-2 perc alatt megfőzzük. (Ezután a lépés után érdemes egyből jéghideg vízben átmosni, hogy szép színe maradjon.)


- Ezután aprítóba vagy turmixba tesszük a többi hozzávalóval és krémesre turmixoljuk. A vizet érdemes apránként adagolni míg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Szendvicskrémnek érdemes sűrűbben hagyni, míg tésztaszósznak, a tészta főzőlevével is kihigíthatjuk.


- Végül szükség szerint utóízesítjük sóval, borssal, citromlével, de a chili is jól áll neki.

Hozzávalók

Kulcsszavak: vegán, növényi, zöldborsó, zöldborsókrém
Receptkártya készítője WP Delicious