Kukorica krémleves
Kukorica krémleves (4 adag)
- 2. ek. olvíaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g kukorica
- 2 tk. füstölt fűszerpaprika
- 2 tk. almaecet
- víz vagy zöldségalaplé
- só, bors, chili: ízlés szerint
- 150 ml növényi tejszín vagy kókusztejszín
Elkészítés:
A hagymát, majd a fokhagymát lepirítjuk kevés olajon, majd rádobjuk a kukoricát, fűszerezzük és felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi.
Megfőzzük, majd krémesre turmixoljuk a növényi tejszínnel, almaecettel.
Ezután átpaszírozzuk szűrőn, hogy selymesebb legyen a leves.
Illik rá feltétként a friss koriander vagy petrezselyem, a tortilla chips és a chili pehely.
