Kukorica krémleves

Kukorica krémleves

Kukorica krémleves

Kukorica krémleves (4 adag)

  • 2. ek. olvíaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g kukorica
  • 2 tk. füstölt fűszerpaprika
  • 2 tk. almaecet
  • víz vagy zöldségalaplé
  • só, bors, chili: ízlés szerint
  • 150 ml növényi tejszín vagy kókusztejszín

Elkészítés:

A hagymát, majd a fokhagymát lepirítjuk kevés olajon, majd rádobjuk a kukoricát, fűszerezzük és felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi.

Megfőzzük, majd krémesre turmixoljuk a növényi tejszínnel, almaecettel.

Ezután átpaszírozzuk szűrőn, hogy selymesebb legyen a leves.

Illik rá feltétként a friss koriander vagy petrezselyem, a tortilla chips és a chili pehely.

Hozzávalók

Kulcsszavak: vegán, növényi, kukorica, kukoricakrémleves
Receptkártya készítője WP Delicious