Tökéletes OkosFehérjés zabkása
Ha azt hiszed, a zabkása unalmas, akkor lehet, hogy nem készíted elég változatosan!
Most elhoztuk Neked a tökéletes okosfehérjés zabkása alapot, amit később bármilyen idény gyümölccsel kombinálhatsz!
Most őszre a szilvát és körtét ajánljuk kimondottan!
Hozzávalók 2 főre:
- 70 g zabpehely (nagyszemű)
- 400 g víz
- 100 g kókusztejszín
- 2 ek. darált lenmag
- 2 ek. mogyoróvaj (100%)
- 2 tk. őrölt fahéj
- 6 szem szilva vagy 2 db körte
- 4 ek. édestő (cukor/ szirup / datolya)
Elkészítés:
- A zabpelyhet feltesszük főni a folyadékkal (víz, kókusztejszín), hozzáadjuk a darált lenmagot, édesítjük és ízesítjük fahéjjal.
- A mogyoróvajat hozzá is keverhetjük vagy tálalásnál rá is kanalazhatjuk.
- A gyümölcsöt frissen rákockázzuk.
