Bab brownie
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg konzerves feketebab vagy vörösbab (lecsepegtetve)
- 10 g cukrozatlan kakaópor (kb. 2 evőkanál)
- 40 g zabpehelyliszt / darált zabpehely
- ¼ teáskanál só
- 1,2 dl juharszirup
- 0,6 dl olaj
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- ½ teáskanál sütőpor
- 7 dkg csokichips vagy aprított étcsokoládé
- Kevés csokichips a tetejére
Elkészítés:
- Tegyük a csokichips kivételével az összes hozzávalót egy nagy teljesítményű robotgépbe. Addig mixeljük, amíg teljesen sima, krémes masszát nem kapunk.
- Keverjük hozzá a csokichipset vagy az apróra vágott csokoládét. A masszát öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és ízlés szerint szórjuk meg a tetejét egy kevés csokichipsszel.
- Süssük előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig, amíg megszilárdul.
- Szeletelés előtt hagyjuk legalább 10 percig hűlni. Az ízmélmény fokozása érdekében málnával, vagy más savanykás erdei gyümölccsel is tálalhatjuk!