Bab brownie

Bab brownie

Bab brownie

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg konzerves feketebab vagy vörösbab (lecsepegtetve)
  • 10 g cukrozatlan kakaópor (kb. 2 evőkanál)
  • 40 g zabpehelyliszt / darált zabpehely
  • ¼ teáskanál só
  • 1,2 dl juharszirup
  • 0,6 dl olaj
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 7 dkg csokichips vagy aprított étcsokoládé
  • Kevés csokichips a tetejére

Elkészítés:

  1. Tegyük a csokichips kivételével az összes hozzávalót egy nagy teljesítményű robotgépbe. Addig mixeljük, amíg teljesen sima, krémes masszát nem kapunk.
  2. Keverjük hozzá a csokichipset vagy az apróra vágott csokoládét. A masszát öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és ízlés szerint szórjuk meg a tetejét egy kevés csokichipsszel.
  3. Süssük előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig, amíg megszilárdul.
  4. Szeletelés előtt hagyjuk legalább 10 percig hűlni. Az ízmélmény fokozása érdekében málnával, vagy más savanykás erdei gyümölccsel is tálalhatjuk!
Kulcsszavak: vegán, növényi, feketebab, vörösbab, bab, hüvelyes, desszert, brownie
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious