Citromos hamis sajttorta

Citromos hamis sajttorta

Citromos hamis sajttorta

Ez a citromos tofu sajttorta, amelyet eredetileg a Vegetarian Times közölt 1997-ben, elegáns vegán desszertként szolgálhat. Bár már körülbelül két óra hűtés után nekiláthatsz az elfogyasztásának, tapasztalataink szerint másnap még finomabb, amikor az ízeknek van idejük összeérni.

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

  • 2 csésze darált keksz
  • ¼ csésze juharszirup
  • ½ teáskanál mandulakivonat

Töltelék:

  • 450 g kemény tofu
  • ½ csésze cukor
  • ¼ teáskanál mandulakivonat
  • 1 evőkanál tahini vagy mandulavaj
  • ½ teáskanál só
  • 2 evőkanál citromlé
  • ½ teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál vízben feloldott kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál növényi tej (pl. szójatej, rizstej vagy mandulatej)

ELKÉSZÍTÉS

Tészta:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy közepes tálban keverd össze a darált kekszet, a juharszirupot és a mandulakivonatot, amíg a kekszmorzsa kellően átnedvesedik.
  3. Öntsd a keveréket egy kiolajozott 23 cm-es piteformába, majd nyomkodd le szorosan, hogy tésztát formálj.
  4. Süsd 5 percig, majd hagyd hűlni, amíg elkészíted a tölteléket.

Töltelék:

  1. Egy konyhai robotgépben vagy turmixgépben keverd össze az összes hozzávalót, és dolgozd simára, kb. 30 másodperc alatt.

Sütés:

  1. Öntsd a tölteléket az előkészített tésztába.
  2. Süsd, amíg a teteje enyhén barnulni kezd, kb. 30 percig.
  3. Hűtsd le, majd tedd hűtőbe, és hagyd teljesen kihűlni és megszilárdulni, kb. 2 órán át.
Kulcsszavak: vegán, növényi, hüvelyes, desszert, tofu, szója, süti, sajttorta
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious