Hárombabos leves kurkumával és lencsével

Hárombabos leves kurkumával és lencsével

Hárombabos leves kurkumával és lencsével

A kurkuma gyönyörű arany fényt ad ennek a tartalmas levesnek, amely lencsét és háromféle babot tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ½ csésze szárított barna lencse
  • 7 csésze könnyű zöldségleves alaplé
  • 1½ csésze főtt vagy 1 (425 g-os) BPA-mentes konzerv vagy tetra pakos sómentes vörös vesebab, leöblítve és lecsepegtetve
  • 1½ csésze főtt vagy 1 (425 g-os) BPA-mentes konzerv vagy tetra pakos sómentes csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
  • 1½ csésze főtt vagy 1 (425 g-os) BPA-mentes konzerv vagy tetra pakos sómentes fehér bab, leöblítve és lecsepegtetve
  • 6 csésze aprított spenót
  • 1 csésze aprított friss petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál aprított friss menta vagy 2 teáskanál szárított menta
  • ¼ teáskanál őrölt fekete bors
  • tetszőleges fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Alap főzése:
    Melegíts ¼ csésze vizet egy nagy fazékban közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és főzd 5 percig, amíg megpuhulnak. Keverd bele a kurkumát, koriandert, köményt és lencsét. Add hozzá a zöldségleves alaplevet, és forrald fel.
  2. Bab hozzáadása:
    Csökkentsd a hőt alacsonyra, és add hozzá a vesebabot, csicseriborsót és fehér babot. Fedd le, és főzd, amíg a lencse megpuhul, kb. 30-40 percig.
  3. Zöldségek és fűszerek hozzáadása:
    Add hozzá a spenótot, petrezselymet, újhagymát, mentát, fekete borsot és a fűszerkeveréket ízlés szerint. Főzd további 10 percig. Kóstold meg, és szükség esetén állítsd be az ízesítést. Forrón tálald.


    Forrás: The How Not to Die Cookbook
    A recept forrása: részlet THE HOW NOT TO DIE COOKBOOK: 100+ Recipes to Help Prevent and Reverse Disease című könyvből, szerzők: Michael Greger és Gene Stone.
    Copyright © 2017 Michael Greger.
    A Flatiron Books engedélyével újranyomva. Minden jog fenntartva.
    Fényképezte: Antonis Achilleos.
Kulcsszavak: vegán, növényi, leves, vörösbab, vesebab, lencse, kurkuma, bableves
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious