Karamellizált hagymás, körtés és gesztenyés morzsa
Hozzávalók
- 50 ml repceolaj, plusz egy kevés a kikenéshez és meglocsoláshoz
- 2 hagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve
- 2 körte, kimagozva
- ½ csomag kakukkfű, a levelek lecsipkedve, plusz egy kevés a díszítéshez
- 250 g kenyér (lehetőleg szikkadt), morzsává darálva
- 8 vákuumcsomagolt, főtt gesztenye, apróra vágva, plusz még egy kevés a tálaláshoz
- Egész szerecsendió reszeléshez
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, légkeverés fokozatra. Hevítsd fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Ha felmelegedett, add hozzá a hagymát és egy nagy csipet sót, majd időnként megkeverve pirítsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sül.
Vágj az egyik körtéből 5-6 hosszú, vékony szeletet, a maradékot pedig aprítsd fel. Add a felaprított körtét és a kakukkfű leveleit a hagymához, és főzd további 10 percig. Ezután öntsd át egy tálba, és keverd bele a kenyérmorzsát és a gesztenyét. Ízesítsd sóval, borssal és reszelj bele egy kevés szerecsendiót.
Kenj ki egy kisebb sütőtálat vagy tepsit olajjal, majd egyenletes rétegben simítsd bele a keveréket. Helyezd a tetejére a körteszeleteket, szórj rá még egy kevés apróra vágott gesztenyét és kakukkfűlevelet, locsold meg egy kis olajjal, majd süsd 15-20 percig.
Jó étvágyat!