Őszi rusztikus pite
Még hogy a nyár végével már nem lehet színesen táplálkozni. Ezzel az őszi, rusztikus pitével könnyedén megcáfolhatjuk ezt az állítást!
Hozzávalók:
- 250 g tisztított, kockára vágott sütőtök
- 200 g felezett kelbimbó
- 1 közepes cékla tisztítva, kockára vágva
- 150 g vörösbab (főtt vagy konzerv)
- 1 fej lilahagyma csíkokra vágva
- 1 cs. leveles tészta
- 1 ek. sörélesztőpehely
- 1-2 ek. juhar szirup
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors: ízlés szerint
- 2 ek. durvára vágott dió
Elkészítés:
- A sütőtököt, céklát és kelbimbót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk és 200°C-on, kb 20 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha még roppanós marad, mert a tésztával együtt még vissza fog kerülni a sütőbe.
- Amíg sül, elkészítjük a füstölt tofu krémet és a hagymát lepirítjuk.
- A leveles tésztát vékonyan megkenjük a füstölt krémmel, ráhalmozzuk a babot, a sült zöldségeket és a hagymát. Opcionálisan megszórjuk durvára vágott dióval.
- Meglocsoljuk juharsziruppal, megszórjuk sörélesztőpehellyel és mehet is a sütőbe szintén 200°C-ra, kb 15-20 percre, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
- Tökéletes kisétkezésnek és vendégváró ételnek is.
