Őszi rusztikus pite

Őszi rusztikus pite

Őszi rusztikus pite

Még hogy a nyár végével már nem lehet színesen táplálkozni. Ezzel az őszi, rusztikus pitével könnyedén megcáfolhatjuk ezt az állítást!

Hozzávalók:

- 250 g tisztított, kockára vágott sütőtök

- 200 g felezett kelbimbó

- 1 közepes cékla tisztítva, kockára vágva

- 150 g vörösbab (főtt vagy konzerv)

- 1 fej lilahagyma csíkokra vágva

- 1 cs. leveles tészta

- 1 ek. sörélesztőpehely

- 1-2 ek. juhar szirup

- 1 ek. olívaolaj

- só, bors: ízlés szerint

- 2 ek. durvára vágott dió

Elkészítés:

- A sütőtököt, céklát és kelbimbót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk és 200°C-on, kb 20 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha még roppanós marad, mert a tésztával együtt még vissza fog kerülni a sütőbe.

- Amíg sül, elkészítjük a füstölt tofu krémet és a hagymát lepirítjuk.

- A leveles tésztát vékonyan megkenjük a füstölt krémmel, ráhalmozzuk a babot, a sült zöldségeket és a hagymát. Opcionálisan megszórjuk durvára vágott dióval.

- Meglocsoljuk juharsziruppal, megszórjuk sörélesztőpehellyel és mehet is a sütőbe szintén 200°C-ra, kb 15-20 percre, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

- Tökéletes kisétkezésnek és vendégváró ételnek is.

Hozzávalók

Kulcsszavak: vegán, növényi, saláta, fehérbab saláta, körte, füge
Receptkártya készítője WP Delicious