Vöröslencse bolognai
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 hagyma, finomra aprítva
- 3 sárgarépa, finomra aprítva
- 3 zellerszár, finomra aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 500 g száraz vöröslencse
- 2 x 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 babérlevél
- 1 l zöldségalaplé
- 500 g tojásmentes spagetti
- Vegán sajt, reszelve, a tálaláshoz
Elkészítés:
Hevítsd fel az olajat egy nagy lábasban, majd add hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát. Főzd gyengéden 15-20 percig, amíg minden megpuhul. Keverd bele a lencsét, a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, a fűszernövényeket és az alaplevet. Forrald fel, majd főzd 40-50 percig, amíg a lencse megpuhul és sűrű, szószos állagú lesz – ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet. Ízesítsd sóval, borssal.
Ha azonnal fogyasztod, tartsd alacsony lángon, amíg a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzöd a spagettit. Csepegtesd le a tésztát, oszd szét tálakba vagy tányérokra, majd kanalazd rá a szószt, és szórj rá reszelt sajtot.
Jó étvágyat!